Välja barncyklar 12 tum

När man talar om barncyklar 12 tum så är det oftast den storlek som passar för barn som ska ha sin första cykel. Vill du välja mellan barncyklar 12 tum så kan du kika in hos Puky. Hos dem kan du hitta en mängd olika sorters cyklar. Hos dem finns det:

  • Balanscyklar
  • Barncyklar
  • Sparkcyklar
  • Trehjulingar

En cykel på 12 tum passar för barn som är 3–4 år gamla. Den är en första bra cykel och en bra introduktion till cykling. Denna typ av barncykel är utformad för att den ska vara lätt att manövrera och att barnet ska kunna hitta sin balans och sin koordination. En del modeller kommer med stödhjul som går att ta bort.  

Köp en 12-tums barncykel

När ni ska välja mellan barncyklar 12 tum, så är det bra att se till så att cykeln i sig passar för barnet som ska ha den. Barnet ska kunna sitta bekvämt på cykeln samt inte ha några problem med att nå pedalerna. Se till att välja en cykel där det går att justera både styre och sadel.

Du bör se till att ditt barns cykel även är säker, så välj en cykel som är stabil, har en bra ram, bra bromsar samt se även gärna till att ha en säkerhetsflagga för ökad synlighet. Ditt barn ska även ha på sig hjälm varje gång han eller hon ska cykla!

Cykla säkert

När du ger ditt barn denna första cykel, se till att vara med i början och övervaka dem på säkra platser så att de lär sig hitta balansen. Det är även bra att lära ditt barn trafikregler.