Välja rätt fiskfoder för dina dammfiskar

Det är viktigt att du väljer rätt sorts fiskfoder för dina dammfiskar. På dammtrivsel.se har du ett brett utbud av foder för olika sorters fiskar. Dina dammfiskar måste få rätt sorts mat, med rätt näring. Det så att de mår bra och kan hålla sig friska och aktiva.

Idag finns det olika varianter av fiskfoder för dammfiskar. Det finns bland annat:

  • Pellets
  • Flingor
  • Frystorkat
  • Fryst foder

Ge inte för mycket fiskfoder

En viktig sak att tänka på är att inte överutfodra dina fiskar med fiskfoder. Det kan leda till hälsoproblem eller en överdriven tillväxt. Ett smart sätt att balansera din utfodring är att använda dig av en foderautomat. Även det kan du hitta hos Dammtrivsel.

Hitta rätt foder till dina fiskar

När du ska välja foder för dina fiskar, så se till att välja ett som är högkvalitativt som innehåller alla nödvändiga näringsämnen. Det bör även vara lättsmält samt att det inte ska innehålla onödiga tillsatser eller konstgjorda färger. Du bör även se till så att det är ett foder som är speciellt utformat för dammfiskar. Det beror på att denna typ av fiskar har specifika näringsbehov som skiljer sig från andra typer av akvariefisk.

Olika typer av fiskfoder

Hos Dammtrivsel så finns det olika typer av foder för dammfisk. Har du mindre koikarpar eller guldfiskar så är det bra att satsa på koifoder av den mindre sorten. Har du större koifiskar, över 15 cm i storlek, så rekommenderas större pellets.

Hos Dammtrivsel kan du även hitta annat du kan behöva ha för din damm. Bland annat pumpar, filter, slangar och mycket mer.